Professor Vassilis Papadakis Website

Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη για το Xειμερινό εξάμηνο είναι: Τρίτη 12.00 - 13.00

Διεθνής διάκριση ερευνητικής εργασίας

Επιστημονική εργασία του Σταύρου Βουρλούμη, Διδάκτορα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ακαδημαϊκού Υπότροφου στο ίδιο Τμήμα, βραβεύθηκε ως το καλύτερο άρθρο στο ερευνητικό αντικείμενο Strategy Process, κατά το ετήσιο συνέδριο του Strategic Management Society, του μεγαλύτερου και πιο αναγνωρίσιμου επιστημονικού συνεδρίου στο αντικείμενο της Στρατηγικής Διοίκησης παγκοσμίως, το οποίο διεξήχθη στο Λονδίνο μεταξύ 16 και 20 Σεπτεμβρίου 2022.
 
Το άρθρο επιλέχθηκε ύστερα από διαδικασία κρίσης με το σύστημα των ανώνυμων κριτών, μεταξύ 1.200 και πλέον άρθρων που υποβλήθηκαν στο συνέδριο. 
 
Ο τίτλος του άρθρου είναι "Examining the Impact of Open Strategy-Making Processes on Strategic Renewal through Qualitative Configurational Analysis", και εξετάζει πώς οι διαφορετικές πρακτικές και προσεγγίσεις στο «άνοιγμα» των διαδικασιών διαμόρφωσης στρατηγικής (open strategy making) μπορούν να οδηγήσουν σε διαφορετικές πορείες στρατηγικής ανανέωσης (strategic renewal) των διαφορετικών επιχειρήσεων.
 

Σημαντική Διάκριση για το Executive MBA του ΟΠΑ, από την έγκυρη διεθνή λίστα κατάταξης Eduniversal για το 2022

Για μια ακόμα φορά το Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων Executive MBA προγραμμάτων στη Δ. Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα για το 2022 κατατάχθηκε στην 21η Θέση, κερδίζοντας 5 θέσεις έναντι της αξιολόγησης του 2021.

Λίγο πιο ψηλά στην κατάταξη, βρίσκονται εμβληματικά Βusiness Schools, όπως το Warwick Business School (14η θέση). Το Executive MBA του ΟΠΑ αξιολογείται πιο ψηλά στη λίστα κατάταξης από τα Executive MBAs κορυφαίων Business Schools, όπως το Imperial College London (24η θέση), το University of Oxford, Said Business School (29η θέση), University of Cambridge Judge School of Business (34η Θέση), Stockholm School of Economics (22η θέση) κ.α.

Το Executive MBA, φιλοδοξεί να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του μεταξύ των κορυφαίων ευρωπαϊκών προγραμμάτων που απευθύνονται σε διοικητικά στελέχη και να προσφέρει υψηλής στάθμης και διεθνούς αναγνώρισης μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών στην Ελλάδα.

Μπορείτε να δείτε όλη τη λίστα εδώ: https://www.best-masters.com/ranking-master-executive-mba-in-western-europe.html

 

Η Apivita υποδέχθηκε φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 

Η Apivita υποδέχθηκε 17 φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University καθώς και τον καθηγητή τους κ. Rajiv Kohli στο εργοστάσιό της στο Μαρκόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, παρουσιάσεις από τον κ. Τάσο Τσουκαλά, Head of Apivita HR, Education & Sustainability καθώς και τον κ. Σωτήρη Πάστρα, CSR Manager. Αυτές εστίαζαν σε θέματα βιωσιμότητας, ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο των καλλυντικών, καθώς η APIVITA είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που κατάφερε ποτέ να της απονεμηθεί η πιο αναγνωρισμένη πιστοποίηση παγκοσμίως, η οποία δίνεται σε εταιρείες που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Σημαντικό τμήμα της ημέρας ήταν η επίσκεψη στα μελίσσια της Apivita και η εξαιρετική περιγραφή του τρόπου ζωής και ανάπτυξης της κοινωνίας της μέλισσας. Οι αποικίες των μελισσών είναι γνωστές ως υπερ-οργανισμοί και λειτουργούν σαν μια καλά οργανωμένη, αυτό-συντηρούμενη κοινωνία που διέπεται από το ανώτερο κοινό καλό. 

Ψηφιακή επίσκεψη στο Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη

 

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκαν ψηφιακά το Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη (https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/).

To GCDI ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους και εστιάζει σε καινοτομικά νέα προϊόντα υποστηρίζοντας την ψηφιακή στρατηγική της Pfizer.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Διοικητική Ομάδα της Pfizer, αποτελούμενη από τους κ.κ. Nico Gariboldi, Senior Director, Anastasia.Matonaki, Senior Project Manager, Iliopoulou, Gelly, HR Manager, Dimitris.Papakonstantinou, Finance Partner.

Τα στελέχη εξήγησαν τους λόγους που η Θεσσαλονίκη επελέγη μεταξύ πολλών ευρωπαϊκών  πόλεων για να στεγάσει το GCDI και επικοινώνησαν το όραμα της Pfizer για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, συζήτησαν με τους φοιτητές τα ισχυρά σημεία και τις προοπτικές του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Gariboldi και τα στελέχη της Pfizer, για τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, αλλά και για την ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση των προοπτικών καινοτομίας, και απασχόλησης νέων επιστημόνων στη χώρα μας.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 

Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη κήρυξαν την έναρξη εργασιών και παρακολούθησαν ομιλίες από τους Σωκράτη Λαζαρίδη, CEO ATHEX, και Ροζίτα Τερλιξίδου, CEO's office at ATHEX, με θέμα: Stock Markets Outlooks, the Present, and Challenges. Επιπρόσθετα ο κ. Δημήτρης Καραϊσκάκης, COO ATHEX και Δημήτρης Γαρδέλης, IT Systems Development Director at ATHEX, έδωσαν ομιλία με θέμα: ATHEX Digital Strategy.

Τέλος, ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, έδωσε ομιλία με θέμα: Digital Transformation in the post-Covid Era,  στην οποία παρουσίασε τέσσερις πραγματικές μελέτες περιπτώσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ελληνικών επιχειρήσεων.

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πατησίων 76, 10434 Αθήνα
  • Γραφείο: Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου, 1ος όροφος, απέναντι από την Πρυτανεία. 
  • Τηλέφωνο Γραφείου: 210-8203 272
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη
    για το Xειμερινό εξάμηνο είναι:
  • Τρίτη  12:00 - 13:00