Professor Vassilis Papadakis Website

Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 είναι: Τρίτη 29 Αυγούστου 11πμ-12μμ | Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 10πμ-11μμ | Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 3-4μμ | Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 3-4μμ

Άρθρο υποψήφιο για Best Paper στο Strategic Management Society

Aρθρο του υποψηφίου διδάκτορα Σ. Βουρλούμη και του καθηγητή Β. Παπαδάκη με τίτλο, “The Pursuit of Power: Coalitions, Coalitional Politics and Strategic Decision Making”,  έγινε δεκτό για παρουσίαση στο Strategic Management Society Conference, το μεγαλύτερο συνέδριο Στρατηγικής παγκόσμια, το οποίο θα διεξαχθεί στο Houston του Texas από 28-31 Οκτωβρίου 2017. Μάλιστα είναι υποψήφιο για best paper του συνεδρίου.
 
Το γράμμα της αποδοχής βρίσκεται εδώ.
 

Βράβευση από την ένωση αποφοίτων του Executive MBA

Η Ένωση Αποφοίτων Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών απονέμει Τιμής Ένεκεν στον Καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη για την υψηλή διδακτική του επίδοση στο μάθημα "Επιχειρησιακή Στρατηγική'. 

Tο ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ θα φιλοξενήσουν το ESC Rennes School of Business (9-19 Ιανουαρίου 2017)

Το ESC Rennes School of Business (ένα από τα κορυφαία Grande Ecole της Γαλλίας), στο πλαίσιο της στρατηγικής διεθνοποίησής του, επιλέγει και συνεργάζεται με Πανεπιστήμια και Business schools παγκοσμίως, με σκοπό να πραγματοποιεί ένα μικρό μέρος του εκπαιδευτικού του προγράμματος στο Πανεπιστήμιο που επιλέγει. Για τέταρτη συνεχή χρονιά, θα φιλοξενηθεί από το ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και το Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΟΠΑ.  
 
Υλοποιώντας τη συνεργασία, 29 μεταπτυχιακοί φοιτητές του ESC Rennes θα επισκεφθούν το ΟΠΑ και θα διδαχθούν το μάθημα της Διεθνούς Στρατηγικής Διοίκησης (International Strategic Management).    
 
Την πρώτη εβδομάδα το μάθημα θα διδάξουν ο Καθηγητής κ.  Παπαδάκης με τον Επίκ. Καθηγητή κ. Μανωλόπουλο και τη δεύτερη εβδομάδα ο Καθηγητής Oscar Llopis-Corcolles . Τα μαθήματα είναι ευπρόσδεκτοι να παρακολουθήσουν οι φοιτητές του ΜΒΑ.
 
Στο πλαίσιο αυτό, θα διερευνηθούν περαιτέρω ερευνητικές και διδακτικές συνεργασίες του ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) και του Τμήματος ΟΔΕ με το ESC Rennes School of Business.
 
 

Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητα για Φαρμακοποιούς με τη Χορηγία της APIVITA (8η σειρά)

Οι φαρμακοποιοί ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους ξεκινούν την καριέρα τους θεωρώντας ότι διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά κάθε επαγγελματική πρόκληση. Στο νέο τους ξεκίνημα όμως, συχνά διαπιστώνουν ότι θα πρέπει παράλληλα με τις γνώσεις τους στον επιστημονικό τομέα των σπουδών τους, να αναπτύξουν και μια σειρά άλλες δεξιότητες για τις οποίες είναι ελλιπώς προετοιμασμένοι. Για παράδειγμα θα πρέπει να κατανοούν και να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ολοένα και πιο απαιτητικών πελατών, να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά με αντιπροσώπους επιχειρήσεων με τις οποίες συνεργάζονται, να κατανοούν τις χρηματοοικονομικές επιπτώσεις των αποφάσεών τους, να διαχειρίζονται αποτελεσματικά το ανθρώπινο δυναμικό του φαρμακείου τους, να διαμορφώνουν μια συνεπή στρατηγική για την ανάπτυξη του φαρμακείου τους. Συνοπτικά, οι φαρμακοποιοί για να επιβιώσουν στο μέλλον θα πρέπει να αναπτύξουν επιχειρηματικές, ηγετικές, διοικητικές και στρατηγικές δεξιότητες. Οι ίδιοι αισθάνονται ότι για πολλά από αυτά δεν είναι επαρκώς προετοιμασμένοι και αναγκάζονται να ‘μάθουν πάνω στη δουλειά’, συχνά αυτοσχεδιάζοντας.
 
Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει το προτεινόμενο πρόγραμμα, το οποίο διοργανώνεται από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Apivita. Tο πρόγραμμα φιλοδοξεί να εκπαιδεύσει φαρμακοποιούς στη θεωρία και πρακτική ενός ευρύτατου φάσματος επιμέρους θεμάτων της διοίκησης επιχειρήσεων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας όπως: ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης, μάρκετινγκ του φαρμακείου, ηγεσία στο φαρμακείο, χρηματοοικονομικά και λογιστική, διοίκηση ανθρώπινου δυναμικού, αποτελεσματική διοίκηση πωλήσεων, ηλεκτρονικό εμπόριο και διαδίκτυο, διαπραγματεύσεις και επίλυση συγκρούσεων, εκπόνηση επιχειρηματικού πλάνου για το φαρμακείο κ.α
 

 

Πώς πετυχαίνουν οι νεοφυείς επιχειρήσεις στην Ελλάδα

Ποια είναι τα συστατικά της «συνταγής» που ακολούθησαν με επιτυχία έως σήμερα δεκάδες νέοι επιχειρηματίες. Έρευνα του Καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη και του φοιτητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Χάρη Πολίτη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πατησίων 76, 10434 Αθήνα
  • Γραφείο: Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου, 1ος όροφος, απέναντι από την Πρυτανεία. 
  • Τηλέφωνο Γραφείου: 210-8203 272
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη
  • για την εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου 2017 είναι:
  • Τρίτη 29 Αυγούστου 11πμ-12μμ
  • Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 10πμ-11μμ
  • Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 3-4μμ
  • Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 3-4μμ