Professor Vassilis Papadakis Website

Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2022 είναι: Τρίτη 14 Ιουνίου 10.00 - 14.00 | Δευτέρα 20 Ιουνίου 17.00 - 18.00 | Τετάρτη 22 Ιουνίου 16.00-17.00 | Δευτέρα 4 Ιουλίου 12.00 - 13.00
 

Η Apivita υποδέχθηκε φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 

Η Apivita υποδέχθηκε 17 φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University καθώς και τον καθηγητή τους κ. Rajiv Kohli στο εργοστάσιό της στο Μαρκόπουλο. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, παρουσιάσεις από τον κ. Τάσο Τσουκαλά, Head of Apivita HR, Education & Sustainability καθώς και τον κ. Σωτήρη Πάστρα, CSR Manager. Αυτές εστίαζαν σε θέματα βιωσιμότητας, ανάπτυξης και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στον χώρο των καλλυντικών, καθώς η APIVITA είναι η πρώτη Ελληνική εταιρεία που κατάφερε ποτέ να της απονεμηθεί η πιο αναγνωρισμένη πιστοποίηση παγκοσμίως, η οποία δίνεται σε εταιρείες που ανταποκρίνονται στα υψηλότερα επίπεδα κοινωνικής και περιβαλλοντικής υπευθυνότητας. Σημαντικό τμήμα της ημέρας ήταν η επίσκεψη στα μελίσσια της Apivita και η εξαιρετική περιγραφή του τρόπου ζωής και ανάπτυξης της κοινωνίας της μέλισσας. Οι αποικίες των μελισσών είναι γνωστές ως υπερ-οργανισμοί και λειτουργούν σαν μια καλά οργανωμένη, αυτό-συντηρούμενη κοινωνία που διέπεται από το ανώτερο κοινό καλό. 

Ψηφιακή επίσκεψη στο Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη

 

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ επισκέφθηκαν ψηφιακά το Pfizer Global Center for Digital Innovation στη Θεσσαλονίκη (https://centerfordigitalinnovation.pfizer.com/).

To GCDI ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2020, απασχολεί σήμερα περισσότερους από 300 εργαζόμενους και εστιάζει σε καινοτομικά νέα προϊόντα υποστηρίζοντας την ψηφιακή στρατηγική της Pfizer.

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τη Διοικητική Ομάδα της Pfizer, αποτελούμενη από τους κ.κ. Nico Gariboldi, Senior Director, Anastasia.Matonaki, Senior Project Manager, Iliopoulou, Gelly, HR Manager, Dimitris.Papakonstantinou, Finance Partner.

Τα στελέχη εξήγησαν τους λόγους που η Θεσσαλονίκη επελέγη μεταξύ πολλών ευρωπαϊκών  πόλεων για να στεγάσει το GCDI και επικοινώνησαν το όραμα της Pfizer για την Ελλάδα. Επιπρόσθετα, συζήτησαν με τους φοιτητές τα ισχυρά σημεία και τις προοπτικές του ελληνικού επιστημονικού δυναμικού σε τομείς υψηλής τεχνολογίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον Gariboldi και τα στελέχη της Pfizer, για τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, αλλά και για την ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση των προοπτικών καινοτομίας, και απασχόλησης νέων επιστημόνων στη χώρα μας.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε τους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University των ΗΠΑ, μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ

 

Οι φιλοξενούμενοι φοιτητές, μαζί με τους καθηγητές τους κ.κ. Rajiv Kohli και Β. Παπαδάκη κήρυξαν την έναρξη εργασιών και παρακολούθησαν ομιλίες από τους Σωκράτη Λαζαρίδη, CEO ATHEX, και Ροζίτα Τερλιξίδου, CEO's office at ATHEX, με θέμα: Stock Markets Outlooks, the Present, and Challenges. Επιπρόσθετα ο κ. Δημήτρης Καραϊσκάκης, COO ATHEX και Δημήτρης Γαρδέλης, IT Systems Development Director at ATHEX, έδωσαν ομιλία με θέμα: ATHEX Digital Strategy.

Τέλος, ο καθηγητής του ΟΠΑ κ. Γεώργιος Δουκίδης, έδωσε ομιλία με θέμα: Digital Transformation in the post-Covid Era,  στην οποία παρουσίασε τέσσερις πραγματικές μελέτες περιπτώσεων ψηφιακού μετασχηματισμού ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσκεψη στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης των φοιτητών του Executive MBA του William and Mary University και του Executive MBA του ΟΠΑ (2)

Οι φοιτητές του Executive MBA του Πανεπιστημίου William and Mary, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, επισκέφθηκαν το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. 

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποδέχθηκε τον Αντιπρύτανη Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης του ΟΠΑ, καθηγητή Β. Παπαδάκη, τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli, καθώς και τους 17 φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 

Οι φοιτητές του αμερικάνικου Πανεπιστημίου μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσίαση του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κου Κυριάκου Πιερρακάκη με θέμα Transforming the Greek State. Ο κος Υπουργός ανέπτυξε το όραμά  του για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, ανέλυσε τη στρατηγική του για την υλοποίηση αυτού το οράματος και συζήτησε με τους φοιτητές των δύο  ιδρυμάτων τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει στην προσπάθειά του.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά τον κο Πιερρακάκη  για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσε στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων.

 

Επίσκεψη στον ΟΤΕ των φοιτητών του Executive MBA του William and Mary University και του Executive MBA του ΟΠΑ

Οι φοιτητές του Executive MBA του William and Mary University, φιλοξενούμενοι του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, επισκέφθηκαν μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ τον ΟΤΕ και συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κο Τσαμάζ και τα μέλη της ανώτατης διοίκησης του Οργανισμού. 
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ και η ανώτατη διοικητική ομάδα του Οργανισμού  υποδέχθηκαν τον Πρύτανη και Αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητές Μπουραντώνη και Παπαδάκη, μαζί με τον καθηγητή του W&M κο Rajiv Kohli και τους 17 φιλοξενούμενους φοιτητές του Executive MBA του William and Mary, ενός κορυφαίου Πανεπιστημιακού ιδρύματος, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει, μεταξύ άλλων και τέσσερις πρόεδροι των ΗΠΑ. 
 
Οι αμερικανοί φοιτητές μαζί με φοιτητές του Executive MBA του ΟΠΑ, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον κο Τσαμάζ και την ανώτατη διοικητική ομάδα του ΟΤΕ το πρόγραμμα μετασχηματισμού του Οργανισμού της τελευταίας δεκαετίας. 
 
Αναλύθηκαν οι προκλήσεις που ο ΟΤΕ αντιμετώπισε καθώς και το όραμα για το μέλλον του οργανισμού. 
 
Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ευχαριστεί θερμά τον κο Τσαμάζ και τα στελέχη του ΟΤΕ, όχι μόνο για τη θερμή υποδοχή και τον χρόνο που διέθεσαν στους φοιτητές των δύο ιδρυμάτων, αλλά και για την ειλικρινή και σε βάθος συζήτηση των προκλήσεων που αντιμετώπισε η μεγαλύτερη εταιρεία τεχνολογίας της χώρας. Αναμφισβήτητα επρόκειτο για ένα μάθημα οραματικής ηγεσίας.
 

 

 

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πατησίων 76, 10434 Αθήνα
 • Γραφείο: Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου, 1ος όροφος, απέναντι από την Πρυτανεία. 
 • Τηλέφωνο Γραφείου: 210-8203 272
 • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

 • Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη
  για την εξεταστική περίοδο Ιουνίου 2022 είναι:
 • Τρίτη 14 Ιουνίου 10.00 - 14.00
  Δευτέρα 20 Ιουνίου 17.00 - 18.00
  Τετάρτη 22 Ιουνίου 16.00-17.00
  Δευτέρα 4 Ιουλίου 12.00 - 13.00