Professor Vassilis Papadakis Website

Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη για το εαρινό εξάμηνο 2020 είναι: Δευτέρα: 13.30 - 14:30 | Πέμπτη: 13:30 - 14.30
 

To Executive MBA του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών καλωσορίζει τον Καθηγητή του London Business School κ. Ηλία Παπαϊωάννου, προσκεκλημένο ομιλητή στην επετειακή εκδήλωση των 20 ετών λειτουργίας του προγράμματος

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Σκαλκώτα, Τρίτη 7 Μαΐου 2019, 18:00
 

Grecovery? A Question of Trust

 
Σύντομη Περιγραφή Ομιλίας
 
Ποιές είναι οι ρίζες της βαθειάς και παρατεταμένης κρίσης που βιώνει η πατρίδα μας και ποιες οι προϋποθέσεις της ανάκαμψης; Για πολλούς πρόκειται για μια τριφασική κρίση, στην οποία εμπλέκονται α) η οικονομία,  β) οι θεσμοί (διοίκηση, πολιτικό σύστημα, δικαιοσύνη) και γ) οι αντιλήψεις. Ο Καθηγητής Παπαϊωάννου θα εστιάσει στον ρόλο του πολιτειακού/κοινωνικού κεφαλαίου, της Εμπιστοσύνης, των θεσμών και των συμπεριφορών και τον κρίσιμο ρόλο που μπορούν και πρέπει να διαδραματίσουν στην πολυπόθητη ανάπτυξη της χώρας μας.
 
Σύντομo Bιογραφικό
 
Ο Ηλίας Παπαϊωάννου είναι καθηγητής Οικονομικών στο London Business School. Ταυτόχρονα υπηρετεί ως research Fellow στο Κέντρο Έρευνας και Οικονομικής Πολιτικής (CEPR) και ως Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ινστιτούτου Wheeler για τον ρόλο του επιχειρείν στην ανάπτυξη. Πριν το London Business School εργάστηκε  στο τμήμα Οικονομικών Ερευνών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (European Central Bank), ως Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών στο Dartmouth College των ΗΠΑ, και ως Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής στο Harvard University. Η έρευνά του καλύπτει τη διεθνή οικονομία, τα οικονομικά της ανάπτυξης, την πολιτική οικονομία, το δίκαιο και τη χρηματοοικονομική. Έχει δημοσιεύσει σε κορυφαία επιστημονικά περιοδικά, όπως Journal of Finance, Econometrica, American Economic Review, Quarterly Journal of Economics, Journal of Political Economy, Review of Economic Studies. Η έρευνά του έχει αναγνωριστεί με το βραβείο του καλύτερου νέου οικονομολόγου από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank Institute Young Economist Award) το 2013 και την Ευρωπαϊκή Οικονομική Εταιρεία το 2005. Το 2018 ο Ηλίας έλαβε μια σημαντική διάκριση/επιχορήγηση από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (European Research Council) για επέκταση της έρευνάς του για τον ρόλο της αποικιοκρατίας στην ανάπτυξη της Αφρικής.
 

Στη συνεργασία Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Apivita απονεμήθηκε Ασημένιο Βραβείο στα πλαίσια των ‘Responsible Business Awards 2019: Μεταμορφώνοντας τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα, για το κοινό καλό’

Στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης-Ακαδημαϊκών φορέων βραβεύτηκε το πρόγραμμα «Διοίκηση Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικότητα για φαρμακοποιούς» που αποτελεί μια συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με την Apivita. Το πρόγραμμα συμπληρώνει φέτος 15 έτη λειτουργίας, σκοπεύει στην ενδυνάμωση του σύγχρονου φαρμακοποιού με τις πιο σύγχρονες έννοιες-τεχνικές της Διοίκησης Επιχειρήσεων και έχει εκπαιδεύσει με επιτυχία περισσότερους από 200 φαρμακοποιούς

https://dz.aueb.gr/el/normal/Program/6/ViewProgram.

Εκ μέρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών το βραβείο παρέλαβε ο Επιστημονικός Υπεύθυνος του Προγράμματος, Καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης κ. Βασίλης Παπαδάκης και εκ μέρους της Apivitaο Πρόεδρος και ιδρυτής της κ. Νίκος Κουτσιανάς.

Περισσότεροι από 300 παρευρισκόμενοι, Θεσμικοί Εκπρόσωποι, υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων παρακολούθησαν τις απονομές που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των Responsible Business Awards, για τα έργα που διακρίθηκαν στον τομέα των επενδύσεων για την βιώσιμη και την κοινωνική ανάπτυξη.

Ο επιτυχημένος θεσμός των Responsible Business Awards απαντά στην ανάγκη της ελληνικής επιχειρηματικότητας να αναδείξει πρότυπα μοντέλα συνεργασίας, που μεταμορφώνουν το πρόσωπο της σύγχρονης βιώσιμης επιχειρηματικότητας, με στόχο το κοινό καλό.
 
 

10η Διημερίδα - Συνέντευξη - Βασίλης Παπαδάκης, Καθηγητής Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων ΟΠΑ

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του κ. Βασίλη Παπαδάκη - Καθηγητή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο της 10ης Διημερίδας και Έκθεσης -  Αθήνα, 2 & 3 Φεβρουαρίου 2019.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρουσιάσεις του Business Strategy Game για 20η συνεχή χρονιά!!

 
To Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκαν για 20η συνεχή χρονιά οι παρουσιάσεις του Business Strategy Game από τους φοιτητές του Executive MBA. Σαράντα φιλόδοξα στελέχη χωρισμένα σε οκτώ ομάδες ανταγωνίστηκαν με στόχο την πρωτιά στο παιχνίδι.
 

Νικήτρια ομάδα ήταν η ACME Corp. αποτελούμενη από τους Γκουνέλα Αμαλία, Σταμάτη-Νταραγιάννη Μαρία, Βαρδάκη Κώστα, Βουρτζουλίδη Κώστα και Αβούρη Διονύση. H ACME ήταν σταθερά πρώτη από την πρώτη μέχρι την τελευταία απόφαση, μην αφήνοντας πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στους πολύ καλούς ανταγωνιστές της. Μάλιστα συμπεριελήφθη στις 100 καλύτερες ομάδες του Παιχνιδιού παγκόσμια σε κάποιες από τις ετήσιες αποφάσεις της.
 
Θερμά συγχαρητήρια στους Νικητές!! Ελπίζουμε η συμμετοχή τους στο παγκόσμιο παιχνίδι να μας φέρει άλλη μια πρωτιά.
Την παράσταση όμως ‘έκλεψε’ η ομάδα Can Do αποτελούμενη από τις Κουτσοθεοδώρου Βασιλική, Κρεωνά Αναστασία, Λαζάρογλου Μαρία, Ντούλα Αναστασία και Πάρλα Αγγελική. Μπορεί να μην κέρδισε το παιχνίδι, όμως η ομοιόμορφη ενδυμασία τους με το καλαίσθητο φουτεράκι με το όνομα της ομάδας μόνο θετικά σχόλια απέσπασε.
Το ωραίο πρωϊνό έκλεισε με μια φωτογραφία όλης της τάξης, με τον διδάσκοντα του μαθήματος της Στρατηγικής και διευθυντή του Executive MBA καθηγητή Βασίλη Παπαδάκη. Κάποιος από τους συμμετέχοντες παρατήρησε ότι ίσως είναι η τελευταία φορά που στα πλαίσια κάποιου μαθήματος είναι όλη η τάξη παρούσα, καθώς μετά το Strategy Game οι φοιτητές του Executive ΜΒΑ συνεχίζουν με τα μαθήματα επιλογής του προγράμματος. 
 
Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες !!
  
 
      
 

Οι διδάσκοντες στο Executive MBA του ΟΠΑ καθηγητές Μπουραντάς και Παπαδάκης ομιλητές στην Στην 10η Διημερίδα + Έκθεση ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ;

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η 10η Διημερίδα και 'Έκθεση “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑΣ”, που διοργάνωσε για 10η συνεχή χρονιά η εταιρεία ΧΑΡΑΜΗ Α.Ε, το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Στη Διημερίδα συμμετείχαν 6.840 επαγγελματίες Υγείας από όλη την Ελλάδα (φαρμακοποιοί και γιατροί), αλλά και στελέχη Επιχειρήσεων, καθηγητές Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Διοίκησης, Οικονομικών της Υγείας, απασχολούμενοι σε φορείς Υγείας, εκπρόσωποι Συλλόγων Ασθενών και φοιτητές.
 
 

Management-Marketing

 

Η μεγάλη προσέλευση φαρμακοποιών στο Σεμινάριο “Management της Ομάδας Φαρμακείου”, το οποίο είχε ως επίκεντρο τους σύγχρονους τρόπους διαχείρισης της επικοινωνίας και των οικονομικών του Ελληνικού Φαρμακείου, αλλά και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, ανέδειξε την μεγάλη ανάγκη που έχουν οι επαγγελματίες φαρμακοποιοί για επιχειρηματική επιμόρφωση. Ειδικοί επιστήμονες, μεταξύ άλλων ο καθηγητής Στρατηγικής Διοίκησης στο ΟΠΑ κ. Βασίλης Παπαδάκης, και ο καθηγητής Management, κ. Δημήτρης Μπουραντάς, αναφέρθηκαν στους τρόπους ανάδειξης του φαρμακοποιού σε Στρατηγικό Ηγέτη, στις Επιχειρησιακές Στρατηγικές και το Μέλλον του Φαρμακείου, αλλά και στα εργαλεία που έχει στα χέρια του ο φαρμακοποιός για πιο αποτελεσματική επικοινωνία.

ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Πατησίων 76, 10434 Αθήνα
  • Γραφείο: Κεντρικό Κτίριο του Πανεπιστημίου, 1ος όροφος, απέναντι από την Πρυτανεία. 
  • Τηλέφωνο Γραφείου: 210-8203 272
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ

  • Οι ώρες γραφείου του κ. Παπαδάκη
    για το εαρινό εξάμηνο 2020 είναι:
  • Δευτέρα: 13.30 - 14:30
    Πέμπτη: 13:30 - 14.30